Bouwrecht

Bouwconflict? Onze experten in bouwrecht voor ondernemers staan voor u klaar

Heeft u als (onder)aannemer, architect of stielman last van bouwproblemen omtrent de kwaliteit en uitvoering van uw geleverde werk? Onze advocaten te Lochristi steunen op een brede kennis en ervaring in het bouwrecht voor ondernemers en particulieren om u doorheen deze conflicten en eventuele procedures te begeleiden. We maken alle tijd om te luisteren naar uw verhaal, zodat we exact weten hoe we aan de slag kunnen gaan. Want onze motivatie om uw zaak te verdedigen en een einde te maken aan uw bouwgeschillen was nooit groter.

Bouwconflicten, in alle soorten en vormen

Als aannemer of professionele vakman maakt u er uw werk van om een bouwproject kwalitatief, zonder gebreken en mooi op tijd op te leveren. Dat is waar u zich dag na dag opnieuw voor inzet. Helaas ziet u soms zaken over het hoofd, weet u niet altijd hoe u praktische regelingen best treft of zit u met uw handen in het haar door geschillen met uw klanten, collega’s of andere professionele actoren. Deze problemen kunnen o.a. te maken hebben met:

 • Arbeidsrecht:
  • Bv. u belandt in een geschil met uw collega’s of werknemers
 • Debiteurenbeheer:
  • Bv. de opdrachtgever betaalt uw bouwfacturen niet of te laat
 • De Wet Breyne
  • Bv. i.e. de woningbouwwet die zowel de bouwer als de koper van een gebouw bescherming geeft op diverse vlakken
 • Aansprakelijkheidsgeschillen:
  • Bv. een klant beschuldigt u er al dan niet terecht van dat er door uw fout schade toegebracht is aan het gebouw
  • Bv. Tienjarige aansprakelijkheid is hierbij van belang, i.e. als bouwbedrijf, bouwheer, architect, (onder)aannemer, ingenieur, projectontwikkelaar of andere betrokken partij blijft u tien jaar aansprakelijk voor mogelijke fouten of schade in het ontwerp of de uitvoering van een bouwproject
 • Voorlopige of definitieve oplevering bouwproject:
  • Bv. vergoeding betalen wegens laattijdige oplevering of gebrekkige uitvoering van bouwproject

Bouwrecht voor ondernemers? Advocatenkantoor Erik Van Gerven is uw specialist ter zake

Geraakt u als professionele partij verwikkeld in een bouwconflict? Betwisten uw klanten de uitvoering van uw werk of ervaart u problemen bij de invordering van uw facturen? Laat het conflict niet escaleren en vertrouw tijdig op de advocaten van Advocatenkantoor Erik Van Gerven te Lochristi, die ervaren en bedreven zijn in het bouwrecht voor ondernemers. Heeft u anderzijds als particuliere klant juridische ondersteuning nodig bij een bouwconflict met een professionele vakman? Ook dan bent u aan het juiste adres, want ook voor u springen wij in de bres en gaan we samen op zoek naar een compromis.

Ook bouwen op onze experten in bouwrecht voor ondernemers?

MAAK EEN AFSPRAAK